Historie

Vanaf 1980 staat Pias geregistreerd als artiestenbureau, enkele jaren later zijn hier de evenementen aan toegevoegd. In het begin waren het vooral kindershows die hier te boeken waren. Clown Malle Mat met zijn kindershow en Meneer Malloot als straattheater waren twee troeven van Pias.
Per 1 januari 1987 hebben José en Mat Claassen dit bedrijf overgenomen. Als snel veranderde het aanbod en kwamen vooral winkelcentra in het vizier. Onze grootste klanten waren in die tijd; Albert Heijn, Rabobank, KPN en Gamma. In 1996 waren er 18 personen die onder de vlag van Pias meeliepen.
Vanaf 2002 hebben José en Mat het roer omgegooid en zijn niet zo zeer een artiestenbureau meer, maar gingen vooral de activiteiten zelf invullen. Toen ontstond ook de Swingende Kok, een act die zijn tijd ver vooruit was. Op dit moment is de Swingende Kok de meest gevraagde act binnen het Pias gebeuren. Diverse bureaus maken gebruik van zijn expertise. Drie jaar op een rij is deze vrolijkmakende kok 4 dagen te zien op de HORECAVA Amsterdam.
Sinds 2010 werkt Mattijs Claassen mee binnen het bedrijf. In het begin als assistent poffertjesbakker en suikerspindraaier. Tegenwoordig heeft Mattijs zijn eigen exclusieve acts waarmee hij het publiek verrast, o.a. als gastheer, Monsieur Voilà (uitdeelkok), figuurballonnist, presentator en jawel, als een echte poffertjesbakker!
Voorlopig zullen beide heren samenwerken en genieten van het werk, om vrolijkheid en gezelligheid te verspreiden……